Kayseri Valisi, eşi ile Şehit ve gazilere iftar verdi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi’nin şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı.

İftar programına, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün yanı sıra, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve bölge müdürleri ile şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

Program ney dinletisi, semazen gösterisi, kuran-ı kerim tilaveti ve İl Müftüsü Şahin Güven’in şehitlerimiz için yaptığı dua ile başladı. Yapılan duanın ardından programın açılış konuşmasını yapana Vali Düzgün, ilk olarak İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısının ardından şehit olan 11 vatandaşımız için başsağlığı dileyerek, şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

İstanbul’da şehit olan polislerimiz arasında Kayserili bir polisinde olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, son bir yıl içerisinde 21. şehidimizin defnedileceğini söyledi.

Vali Düzgün, şehitlerin ve gazilerin önemini vurguladığı konuşmasında, şunları kaydetti:

“Şehitlik mertebelerin en üstüdür. Şehit olan askerlerimiz, polislerimiz belki de dünyada ulaşabilecekleri en yüksek mertebeye ulaştılar. İnşallah cennetin kapısını araladılar. Ama geride kalan siz çocukları, eşleri kardeşleri, anneleri ve babaları olan sizlere Allah’tan sabır ve dayanama gücü vermesini diliyorum. Çünkü en yakınlarınızı en değerli varlıklarınızı bu ülke için feda ettiniz. Ama bu topraklar vatan olmak için tarih boyunca onlarca, yüzlerce hatta milyonlarca şehit vermiştir. Şimdi bu kutsal görevden sizlerde nasibinizi almışsınız. Güneydoğu başta olmak üzere ülkemizin değişik yörelerinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için görev yapan arkadaşlarımızı hain pusular sonucu maalesef onarlıda şehit verdik. Allah onların mekanlarını cennet eylesin. Sizlere ve milletimize başka acılar yaşatmasın.”

Vali Düzgün, 10 Haziran Cuma günü Kayseri Valiliği görevini meslekte büyüğü olan Malatya Valisi Süleyman Kamçı’ya devredeceğini ifade ederek, bu iftarın şehit yakınları ile vedalaşmak için de güzel bir imkan olduğunu söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise sabah İstanbul’dan gelen haberle bir kez daha yıkıldıklarını ifade ederek, şehit olan kahraman polislerimiz ve vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet diledi.

Flamingo Deluxe Sosyal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tokgöz ise aldıkları karar doğrultusunda bundan sonra tüm şehit çocuklarının düğünlerini bu tesislerde ücretsiz olarak yapacaklarının müjdesini vererek, tüm şehit ailelerine Allah’tan sabır diledi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, şehit aileleri, gazi ve yakınlarının sorunlarını dinleyerek fotoğraf çektirdi.