1. Kayseri Kitap Fuarı’ndan yazarlarda, okuyucular da memnun

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılan Kayseri Kitap Fuarı’na Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı da katıldı. Ortaylı, böyle bir fuara katılmış olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Kayseri Kitap Fuarı adeta ünlüler geçidine sahne oluyor. Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Mete Yarar, Hanefi Avcı, İclal Aydın, Reşat Petek, Engin Noyan ve daha pek çok ünlü ismin ardından Tarihçi İlber Ortaylı da Kitap Fuarı’na katıldı.
İlber Ortaylı, Kitap Fuarı’nda vereceği konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte geldi. Konferansı Başkan Çelik de izledi. Büyük ilgi gösterilen konferansta tarih bilincinin oluşması için kaynaklara gidilmesi gereğini vurgulayan Ortaylı, bunun için de Arapça ve Osmanlıcanın bilinmesi gerektiğini belirtti.
Üniversite özellikle sosyal bilimler alanında bitirmiş kişilerin Arap harflerini öğrenmeleri gerektiğini dile getiren Ortaylı, “Bunu öğrendiğimiz takdirde kaynaklara inebiliriz. Bu harfleri okumadan Türk münevverinin üstün bir kapasiteye çıkması, milli vasıfları kazanması ve beynelmilel bir kişilik olarak ortaya çıkması mümkün değildir” dedi. Konferansın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlber Ortaylı’ya Kitap Fuarı için özel bastırılan mührü hediye etti.
“FUARA KATILMAKTAN MEMNUNİYET DUYDUM”
Tarihçi İlber Ortaylı, konferansın ardından yapmış olduğu açıklamada Büyükşehir Belediyesi Kayseri Kitap Fuarı ile ilgili beğenilerini dile getirdi. Fuara katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Ortaylı, “Fuara bilhassa üniversite gençliği ve liselilerin alakası dikkat çekici. Gelecek yıllarda da bu fuarın büyüyerek devam etmesini diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür hizmetlerinden olan 1. Kayseri Kitap Fuarı, ünlü yazarların katılımıyla devam ediyor. Fuarın yedinci gününe Aşkım Kapışmak, Mehmet Ali Bulut ve Şermin Yaşar gibi önemli yazarlar katıldı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Kitap Fuarı’na katılan yazarlardan Aşkım Kapışmak okuyucularıyla hem imza etkinliğinde hem de söyleşide bir araya geldi. Aşkım Kapışmak, büyük ilgi gösterilen söyleşide kadın ve erkekler arasındaki farklılığın beynin yapısından kaynaklandığını belirtti ve bu farklılığın bir zenginlik olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin önemli yazarlarından Şermin Yaşar da, özellikle annelerin yoğunlukla katıldığı söyleşide çocuklarla ilgili ailelere önemli bilgiler aktardı. Yaşar, “Bütün çocuklar yaratıcıdır; ama biz onları engelleriz. Çünkü onlara hep doğru şeyleri öğretiriz. Ancak çocukların yaratıcı olması için yanlış yolu da denemeleri gerekir” dedi.

Kayseri Kitap Fuarı’na katılan yazarlar arasında yeni medeniyet için yetişmiş insan unsuru üzerinde duran Mehmet Ali Bulut da vardı. Bulut, okuyucularının katıldığı söyleşide medeniyet kurucusu olabilecek insan tipiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

“BU FUARI GÖRÜNCE GURURLANDIM”

Kitap Fuarı’na katılan üç önemli yazar Kayseri ve Kitap Fuarı ile ilgili de görüşlerini açıkladı. Fuara bu denli katılımı beklemediğini belirten Aşkım Kapışmak, “Bu katılımı gördüğüm için ülkem adına gururlandırıyor. Bilginin olduğu yerde bu kadar katılım olması gurur verici. Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 18-25 yaş grubu daha çoğunluktaydı. Katılımcıların enerjik olmaları da çok önemli. Bazı yerlerde sadece bizi görmeye geliyorlar; ama buradaki kitle bilgi almaya gelmiş dinamik bir kitleydi” dedi.

“KAYSERİ, ANADOLU’NUN MERKEZİ”

Yazar Mehmet Ali Bulut de açıklamasında Kayseri halkının kitaba olan ilgisine dikkat çekti ve bu insanlara böyle bir hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kayseri’nin geçmiş medeniyetlerde önemli bir merkez olduğunu ifade eden Bulut, “Bir medeniyeti yeniden inşa etmek istiyorsan geçmişte medeniyeti taşımış merkezleri diriltmek gerekiyor. Kayseri tam bir merkezdir. Kayseri çadırın direğidir. Ayağa kalktığında Anadolu’nun tamamına faydası olur. Okurlara bu imkanı sağlayan Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KÜLTÜR KAPILARINI AÇAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDERİM”

Yazar Şermin Yaşar da, çok güzel bir fuarla karşılaştığını ifade ederek, “İstanbul, Ankara, İzmir’de bazen okurlar gelir Anadolu’daki şu ilde yaşayan ablama kitap imzalar mısınız derlerdi. Bu anlamda bizi Anadolu’daki okurlarımızla buluşturdukları ve insanlara kültür kapılarını açtıkları için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. İlki olmasına rağmen çok başarılı bir fuar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, 1. Kayseri Kitap Fuarı nedeniyle katılan yazarlardan, ziyaretçilerden ve yayınevlerinden övgüler almaya devam ediyor. Ünlü yazarlardan Süleyman Özışık ve Serdar Tuncer, Kayseri Kitap Fuarı’nı “Mükemmel” ifadesiyle değerlendirdiler.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’ye kültür hizmeti olan 1. Kayseri Kitap Fuarı, ünlü yazarların katılımı ve yoğun ilgiyle devam ediyor. Fuarın yapıldığı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi, her gün adeta dolup taşıyor.
“HUZUR BULALIM DİYE”
Fuara katılan ünlü yazarlar imza etkinlikleri ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya gelme fırsatı buluyor. Fuara katılan Ünlü yazarlardan Sema Maraşlı da “Huzur Bulalım Diye” konulu söyleşisiyle okurlarıyla buluştu. En büyük huzur kaynağının Kuran ve Peygamberimizin sünnetleri olduğunu ifade eden Sema Maraşlı, “İslam’ın her emri, her sünnet insan psikolojisiyle uyumlu ve hepsi bize huzuru getirecek unsurlar” dedi.
“HER ŞEY MAHLUKTUR”
Kayseri Kitap Fuarı’na katılan bir başka isim de Serdar Tuncer oldu. Kitaplarını imzalayan ve bir söyleşiyle okurlarına seslenen Tuncer, Allah’tan başka her şeyin yaratılmış olduğunu ifade ederek, “Yaratılan her şey önceden yok ve bir gün gelip de yok olacak şeylerdir. Dünü olmayan, yarını da olmayacak olan her şey mahluktur. Her birimiz, zaman, hayat ve ölüm mahluktur. Bir gün ölüm de olmayacak” diye konuştu.
FİLİSTİN’DEKİ DOKUNULMAZ İSİMLER
Kayseri Kitap Fuarı’na ünlü yazarlardan Süleyman Özışık da katıldı. Okuyucularıyla yaptığı sohbetin bir bölümünde Filistin ve İsrail konusunda değerlendirmeler Yapan Özışık, “Recep Tayyip Erdoğan denince İsrail’de One Minute korkusu vardır. Erdoğan’ın bir kez daha dünya gündemi oluşturmaması için bir çekince vardır. Bu anlamda Filistin’de dokunulmazlar arasında yer alır. Filistin’de bazı isimlere hiç kimse yanlış bir şey demez, diyemez. Bunlar Hz. Ömer, Selahattin Eyyubi, Abdülhamit ve Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
“MÜKEMMEL BİR FUAR”
Kitap Fuarı’na katılan yazarlar söyleşi ve imza etkinliğinin ardından fuarla ilgili de değerlendirmelerde bulundular. Kitap Fuarı’na geldiğinde böylesine devasa bir organizasyon beklemediğini ifade eden Süleyman Özışık, “Muhteşem ötesi bir organizasyon olmuş. Çok detaylı, çok güzel düşünülerek kalburüstü yazarlar ve yayınevleri getirilmiş. İlk olması ve kusursuz ilerlemesi muhteşem bir çalışmanın ürünü. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür etmek lazım. Kültür konularına Cumhurbaşkanımız çok ağırlık veriyor. Bu tür kültür etkinliklerinin diğer illere örnek olması gerektiğine inanıyorum. Buraya bakıp ilham alabilirler diye düşünüyorum” diye konuştu.
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Serdar Tuncer de, “İlk olmasına rağmen muhteşem. Bu kadar katılımı görünce ve devam edeceğini düşünce muhteşem bir iş çıkmış diye düşünüyorum. Emek verenlere, gelenlere tek tek teşekkür etmek lazım. İyi bir nesil yetiştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz; ama kendimizi yetiştirmeden bu nesli yetiştiremeyiz. Kitap, yetişme ve yetiştirme işinde önemli bir yer tutuyor. Madem Kayseri’nin ayağına böyle bir nimet gelmiş bu nimetin kadrini Kayserililer bilsinler. Çünkü kadri bilinen nimet artırılır. Emek verenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
İLGİ DE BÜYÜK, BEĞENİ DE
Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Kayseri Kitap Fuarı, ziyaretçilerin de büyük beğenisini topluyor. Kitap Fuarı’nın her yönüyle çok güzel olduğunu ifade eden ziyaretçiler, şehrin farklı yerlerinden Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’ne ulaşım imkanı sunulmuş olmasını da takdirle karşılıyorlar.

Türkiye’nin önemli yazarları Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı’na gelmeye devam ediyor. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan yazarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin mükemmel bir iş yapmış olduğunu dile getirdiler.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı’na katılan yazarlardan Nurullah Genç, Kitap Fuarı’nın yapıldığı alana girdiğinde gördüğü manzarayı hayretle karşıladığını söyledi. Fuarın çok kalabalık olduğunu dile getiren Genç, “Gördüğüm manzara Büyükşehir Belediyemizin büyük emek verdiğini açık bir şekilde gösteriyor. Kayseri çok güzel bir faaliyet başlattı. Emeği geçen herkese başta Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.
Fuara katılan Sinan Akyüz de, bu tür fuarlara her zaman ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “İlk fuarın acemilikleri olur; ama Kayseri’de bu yok. Salonu gezdim, yazarlara baktım ve burada bir şey dikkatimi çekti. Fuarda renklilik var. Her düşünceden yazarlar katılıyor. Bu benim için çok önemli. Çünkü bu renklilik bu ülkenin coğrafyasında var. Umuyorum ki Kayseri’de bu renklilik devam eder” diye konuştu.
Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla bir araya gelen yazarlardan Melih Tuğtağ da, Kayseri’de daha önce de kitap fuarlarının yapıldığını; ancak Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu üstlenmesiyle adeta ilgi anlamında bir patlama yaşandığını söyledi. Büyükşehir ile birlikte Kitap Fuarı’na sihirli bir elin değdiğini ifade eden Tuğtağ, “Ambiyans değişmiş ve okurların ilgisi artmış. Ben çocuk yazarı olduğum için çocukların üstünde daha çok duruyorum. Çocukların ve yetişkin okurların kitaplara karşı bakış açıları daha dikkatli. Müthiş bir evrim geçirmiş. O yüzden ben bu sene burada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Her şehrin kendine ait ayrı bir dinamiği var. Kayseri’ye birden fazla geldiğim için, Kayseri’nin kültüre doğru ilgisinde yukarı doğru çıkış seziyorum. Bunun sebebi nedir sorusunun cevabı bende yok; ama ne yapıyorlarsa aynı şeyi yapmaya devam etsinler” dedi.
Yazar Sıtkı Aslanhan da Kayseri Kitap Fuarı’ndan övgüyle söz etti. Çok güzel bir fuarla karşılaştığını ifade eden ve gelen tüm yazarların da bu doğrultuda düşündüklerini dile getiren Aslanhan, “Hakikaten Türkiye’de ender görülebilecek güzellikte ve mükemmellikte bir kitap fuarı var. Hem yayınevleri, hem yazarlar, hem de katılımcılar açısından baktığımızda samimiyet ve iyi niyetle, bir değer katma amacıyla yapıldığı her halinden belli olan güzel bir organizasyon. İnanıyorum ki Kayseri Kitap Fuarı bu samimiyetle çıtayı daha da yükselterek Türkiye’deki birkaç fuardan birisi olacak” şeklinde konuştu.
Fuara katılan Hayati İnanç da Kitap Fuarı için “Allah nazardan saklasın” ifadesini kullandı. İstanbul ve Ankara’da Kayseri Kitap Fuarı’nın şöhretini duyduğunu ifade eden İnanç, “İlk olmasına rağmen büyük bir ilgi olduğunu duydum ve bizzat gelerek de şahit oldum. Aziz Kayserimiz büyüklüğünü gösterdi. Allah nazarlardan saklasın. İnşallah bereketlere, hayırlara vesile olacak. Konferansımıza ilgiyi, kitaplara olan alakayı gördüm. Birçok yerde bunları görmüyoruz” dedi.
Kayseri Kitap Fuarı’na Ünlü Yazarlardan Yusuf Kaplan da katıldı. Fuarla ilgili görüşlerini dile getiren Kaplan, “Tebrik etmek istiyorum. Önemli bir iş yapılıyor. Orta Anadolu’da bundan sonra yapılacak kültür sanat ve entelektüel faaliyetlere bu kitap fuarının örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Kültür sanat faaliyetleri nasıl yapılabilir sorusunun cevabı bu fuarla verilmiş oluyor. Tüm okulların fuara gelmesi ve böyle bir organizasyonun yapılması da çok güzel. Belediye Başkanımıza ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı, Kayseri ve çevre illerden büyük ilgi görüyor. Kitap Fuarı’na katılan birbirinden ünlü yazarlar, fuardan övgüyle bahsederek uluslararası kalitede bir fuarla karşılaştıklarını belirtiyorlar.
Büyükşehir Belediyesi, 1. Kayseri Kitap Fuarı 120’ye yakın yayınevi, yüz binlerce kitap ve her gün imza ve konferans için fuara gelen ünlü yazarlarla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kayseri Kitap Fuarı’na Ünlü Yazarlardan Talha Uğurluel ve Hatice Kübra Tongar da katıldı.
Fuarda kitaplarını imzalayan Talha Uğurluel, ayrıca “2. Abdülhamit Han” konulu bir konferans verdi. Hatice Kübra Tongar da okurlarıyla önce imza standında, ardından da “Bağırmayan Anneler” konulu konferansta bir araya geldi. Her iki yazara da büyük ilgi gösterildi.
36 YILLIK TÜYAP FUARI İLE KARŞILAŞTIRILDI
Kayseri Kitap Fuarı ile ilgili değerlendirmeler yapan Hatice Kübra Tongar, fuarı “Şahane” olarak nitelendirdi. Hafta içi olmasına rağmen fuara olan ilginin çok fazla olduğunu dile getiren Tongar, “Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. İlkler acemice olur ve bazı aksaklıklar çıkar; ama Kayseri Kitap Fuarı’nda hiç böyle bir şey görmedim. Sanki yıllardır yapılan fuar gibiydi. Bizler yıllardır TÜYAP İstanbul Fuarı ile okuyucularımızı ağırlarız. İstanbul’da okuyucuların o ışıl ışıl bakışını Kayseri halkında gördüm. Kültürel seviyenin bu denli artması çok güzel. Ayrıca insanların birbirlerine kitap hediye ettiğini görüyorum. Bu çok güzel bir davranış. Bu davranış bizim çocukluğumuzda kalmış gibi hissediyordum. İnsanların kitaba bu kadar ilgi göstermesi organizasyonun iyi olduğunun yansıması. Emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.
Tarihçi Yazar Talha Uğurluel de, Kayseri Kitap Fuarı’nı gördüğünde birinci olduğuna inanamadığını söyledi. 36 yıldır düzenlenen TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı gibi bir fuarla karşılaştığını ifade eden Uğurluel, “Okullu çocuklar, üniversiteli gençler yazarların ve kitapların peşinde koşturuyorlar. Bu bizim özlediğimiz bir manzara. Birçok fuarda bir takım acemilikler olur; ama Kayseri Kitap Fuarı şu ana kadar gittiğim fuarlar içinde en iyi fuarlardan bir tanesi. Uluslararası bir fuar kalitesinde. Üç saat kitaplarımı imzaladım. Bu durum tamamen fuarın kalitesini ve organize edenlerin özverili çalışmasını gösteriyor” diye konuştu.

“KÜLTÜR HAYATINA CANLILIK GELDİ”
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Kitap Fuarı’na katılan yazarlardan Necip Tosun, nitelikli ve popüler yazarları bir araya getiren fuara katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Fuarın,  Kayseri’nin kültür hayatına büyük bir canlılık getirdiğini ifade eden Tosun, “Cıvıl cıvıl ve çok kalabalık bir fuar. Kayseri’de büyük bir kitap sevgisi ile karşılaştım. Demek ki Anadolu’da büyük organizasyonlar yapılabiliyormuş. Bu organizasyona emek veren herkesi tebrik ediyorum. Tüm önemli yazarları da Kayseri Kitap fuarına katılmaya davet ediyorum” dedi.
“BU FUARLA GÖRÜLMEMİŞ BİR BAŞARI YAKALANDI”
Kitap Fuarı’na katılan yazarlardan Ali Ural da, senelerce devam eden kitap fuarlarında görülmeyen başarının Kayseri Kitap Fuarı’nda yakalandığını belirterek, “Nasıl bir çağrıdır ki tüm Kayserililer fuara geliyor. Bütün yazarlar kitap imzalamaktan yoruldular. Tabi ki tatlı bir yorgunluk bu. Fuara gelenler sadece bakmak için değil yazarlar ve kitaplar için geliyorlar. Kayseri’nin sadece sanayi ve ticaret merkezi değil, aynı zamanda kültür merkezi olduğuna inandım” diye konuştu.
“ETKİLEŞİM ÇOK GÜZEL”
Yazarlardan Sultan Tarlacı ise, fuara gelen ziyaretçilerin heyecanına dikkat çekti. Yazarların böyle heyecanlı okurlar istediklerini ifade eden Tarlacı, “Özellikle gençlerin ilgisi çok fazla. Genelde başka yerlerde akşam saatlerinde fuarlar sakinleşir; ama burada ilgi bitmiyor. Etkileşimin çok güzel olduğunu hissettim” dedi.
“KAYSERİ’YE YAPILAN EN BÜYÜK HİZMET”
Kitap Fuarı’na katılan Engin Noyan da organizasyondan övgüyle bahsetti. Çok hayırlı ve önemli bir işin altına imza atıldığını vurgulayan Noyan, “Kayseri’ye yapılan en büyük hizmetlerden birisi oldu. Kayseri’yi zaten severim; ama bu fuar cilası oldu. Başkanınızın kıymetini bilin. Buraya gelmekten ve bu fuarı görmekten büyük mutluluk duydum” diye konuştu.
“ÇOK ÇALIŞILMIŞ VE ÇOK EMEK VERİLMİŞ”
Fuarı gezen vatandaşlar da organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Çok çalışılmış ve çok emek verilmiş bir organizasyonun yapıldığını vurgulayan vatandaşlar, bu kadar güzel bir organizasyonun Kayseri’ye kazandırılmış olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.